Allmänna villkor

Allmänna villkor

 • Allmänt

Vi på Eadl AB är vi engagerade i att minska vår miljöpåverkan och effektivt hantera våra resurser. Därför återanvänder vi emballage och förpackningar från våra egna leveranser för att minska avfallet och bidra till en hållbar utveckling.

Eadl AB förbehåller sig rätten att rätta till eventuella tryckfel, reklamationsärenden och/eller faktafel som kan finnas på vår hemsida eller i annonser. Observera att personer under 18 år måste ha målsmanstillstånd för att lägga till beställningar hos oss. Vi tar allvarligt på alla försök till bedrägeri och anmäler dessa till polisen. Eadl AB förbehåller sig även rätten att häva ett köp om det finns misstanke om bedrägeri.

 

 • Priser

Vi på Eadl AB erbjuder ett brett utbud av varor som är prissatta i SEK, inklusive moms. Vi förbehåller oss rätten till att justera priser, och även rätta till eventuella tryckfel och/eller slutförsäljning. Kampanjer och rabatterade priser gäller så långt lagret räcker eller till den angivna kampanjperiodens slutdatum. Vi kommer också att kontinuerligt uppdatera priserna beroende på vår lagerstatus under kampanjperioden.

 

 • Betalningar

Vi har valt att samarbeta med Klarna som vår betalningspartner, för att erbjuda våra kunder en säker och smidig betalningsprocess. Genom Klarna erbjuder vi våra kunder ett brett utbud av betalningsalternativ inklusive faktura, kortbetalning och delbetalning. Detta gör det möjligt för dig som kund att välja det alternativet som passar dig bäst.

Vi erbjuder följande betalningsmetoder i kassan: Klarna, internetbank, kortbetalning, Paypal, Shop pay, Apple pay och Google pay.

 

 • Personuppgifter

När du genomför en transaktion hos Eadl kommer vi att be dig att lämna viss personlig information som namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Genom att fullfölja din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dessa uppgifter i enlighet med svensk lag för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig som kund. Dessa uppgifter kan användas för identifiering, administration och kommunikation och riktad marknadsföring. De kan även användas för kundanalyser och statistikinsamling. Personuppgifterna kan komma att registreras som kundnummer. Vi behandlar alla personuppgifter med högsta försiktighet och garanterar att de endast kommer att användas internt. Undantaget är tredjepartslösningar, såsom Klarna, som behöver viss information för att kunna fullgöra sina åtaganden, inklusive betalning och leverans.

Eadl AB, med organisationsnummer 559392-7840, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Vi ansvarar för hur dina uppgifter behandlas när vi använder dem i företaget. Om du har några frågor angående vår hantering av dina personuppgifter eller om du vill utöva någon av dina rättigheter enligt personuppgiftslagen, vänligen kontakta oss på info@eadl.se

 

 • Öppet köp

 

Vi erbjuder 14 dagars öppet köp från det datumet du hämtat ut din beställning från oss. Du står själv för hela returkostnaden av din beställning. Om du önskar returnera en produkt, vänligen kontakta vår kundtjänst på info@eadl.se för vidare instruktioner. Följande information skickas med i mejlet: ordernummer, namn på artiklarna du önskar skicka tillbaka. 

För att hantera en skadad produkt, vänligen meddela oss med tydliga bilder samt en textbeskrivning angående skadan på info@eadl.se   

Om du ångrar ditt köp, är du själv ansvarig för kostnaderna för returfrakten. Produkten/paketet ska returneras i samma skick, med förpackningen som mottogs. Kunden väljer själv vilket fraktbolag som ska användas vid returer.

 

 

 • Krav för att returnera

Som kund är du ansvarig för risken av skador under transporten vid en retur. Därför är det viktigt att varan packas väl och skyddas ordentligt för att undvika skador under transporten.

Varorna ska vara oanvända och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, med alla etiketter och manualer kvar i paketet.

När en vara returneras, påverkas inte fakturan och förfallodatumet påverkas inte. Fakturan ska betalas som vanligt, och vi kommer att kreditera beloppet inom 30 dagar efter att varan har returnerats och godkänts.

Eadl AB ansvarar inte för returer som skickas tillbaka på felaktigt sätt. Vid felaktig retur, är det kundens ansvar för transporten och eventuella skador eller förluster som uppstår under transporten. En retursedel från postombudsstället, kan komma att begäras som bevis på din retur.Om en retur inte godkänns av oss, kommer vi inte att kreditera dig för varan. Du har dock rätt att få varan återsänd till dig mot fraktkostnaden. Vi rekommenderar att du noga läser igenom våra returriktlinjer och kontaktar vår kundtjänst innan du skickar tillbaka en vara för att undvika eventuella problem.

 

 • Reklamation

Som konsument hos Eadl har du alltid rätt till en reklamation under en period på 1 år från det att du köpt varan. Skulle det uppstå ett fel på en vara som täcks av reklamationsrätten, ber vi dig att anmäla detta till vår kundsupport genom att kontakta oss på info@eadl.se eller via vårt kontaktformulär. Det är viktigt att du anmäler felet inom en skälig tid efter det att det upptäcktes för att reklamationen ska vara giltig. Observera att reklamationsrätten endast gäller för varor köpta av privatpersoner som används för privat bruk. Skador som uppstått på grund av bristfälligt underhåll, normalt slitage, självförvållad skadegörelse eller användning av produkten på ett annat sätt än det den är avsedd för, täcks inte av reklamationsrätten.

Som kund hos oss på Eadl är det ditt ansvar att betala för returfrakten vid en eventuell reklamation. Skulle det emellertid visa sig att det är ett produktionsfel på varan, kommer vi att återbetala de fraktkostnaderna som du har fått betala. Om det visar sig att felet är ett resultat av ett handhavandefel från din sida, tas kontakt med dig om nästa steg i ärendet.

Som kund hos Eadl ber vi dig att anmäla eventuella ärenden angående garanti inom en skälig tid till vår kundservice på info@eadl.se Reklamationsrätten gäller endast om nedanstående krav uppfylls:

 • Faktura/kvittounderlag skall alltid uppvisas vid åberopande av garanti
 • Beskriv felet/problemet så tydligt som möjligt
 • Bifoga tydliga bilder som visar vad som är fel på produkten

Som ett led i vårt engagemang för att tillhandahålla högkvalitativa produkter och tjänster förbehåller vi oss på Eadl rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentköplagstiftning. I de fall där en reklamation godkänns, kommer vi på Eadl att återbetala dig kostnaden för returfrakten. Vi strävar efter att hantera alla reklamationsärenden med snabbhet och professionalitet och uppskattar din förståelse för detta.

 

 • Retur av varor

Som kund hos Eadl har du rätt till en ångerrätt på 14 dagar från det att du tagit emot varan. För att göra en retur, kontakta vår kundtjänst via mejl på Eadl.information.se eller via vårt kontaktformulär och ange alltid ditt namn och ordernummer.

Produkten som returneras till oss måste vara i väsentligen oförändrat skick samt i originalförpackning med tillhörande emballage. Som kund står du för returavgiften, vilken är den verkliga fraktkostnaden. Denna kostnad kan du få mer information om vid kontakt med vår kundtjänst.

Vi förbehåller oss rätten att göra ett värdeminskningsavdrag om produktens skick eller funktion har förändrats så att den inte längre går att sälja vidare till en annan kund utan att göra ett avdrag på försäljningspriset. Avdraget kommer då att göras på det totala returbeloppet innan det återbetalas till dig. Bedömningen av storleken på avdraget görs av oss vid varje retur. Minsta avdraget är alltid 100 kr.

Som kund har du transportansvar för returpaketet, så packa varorna noggrant för att undvika skador under färden. Du ansvarar också för att förse oss med korrekta kontaktuppgifter i kassan. Om något av ovanstående ej uppfylls, förbehåller vi oss rätten att ej återbetala hela beloppet på grund av extra kostnader, skador eller förändrat skick på produkten.

När vi har mottagit, behandlat och godkänt din retur, tar det normalt sett 5-7 bankdagar att återbetala beloppet. I vissa fall kan återbetalningen dröja i 30 dagar från det att vi mottagit produkten.

 

 • MOTTAGANDE AV ORDER
Vid mottagande av din beställda vara är det av viktigt att du noga granskar emballaget för att säkerställa att det är oskadat och att antalet kollin överensstämmer med informationen på fraktdokumenten. Vänligen inspektera emballaget tillsammans med postombudet eller speditören och notera eventuella skador.
Om du observerar att ditt paket är skadat, öppnat eller på annat sätt inte intakt, vänligen låt paketet förbli på servicepunkten så att en anmälan kan göras och det kan returneras till oss. Om du hämtar ut paketet själv, var vänlig och rapportera eventuella skador omedelbart inom 48 timmar. Att notera skador vid mottagandet underlättar hanteringen av eventuella reklamationer. Om en vara skulle visa sig skadad i efterhand, så underlättar en notering reklamationshanteringen. Fraktskador bör rapporteras till oss omedelbart för att möjliggöra fortsatt kommunikation med speditören.
Vid hemleverans till din dörr är det viktigt att du är tillgänglig vid mottagandet för att genomföra den tidigare nämnda inspektionen. Eventuella överenskommelser med speditören, såsom att lämna varan utan inspektion eller signering, görs på egen risk.

 

 • Tvist

Som kund hos Eadl AB är det viktigt för oss att hantera eventuella tvister på ett professionellt och rättvist sätt. I händelse av en tvist följer vi beslut från den Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

 

 • Integritetspolicy

När du genomför en transaktion hos Eadl kommer vi att be dig lämna viss personlig information som namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Genom att fullfölja din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dessa uppgifter internt i enlighet med svensk lag för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig som kund. Dessa uppgifter kan användas för identifiering, administration och kommunikation och riktad marknadsföring. De kan även användas för kundanalyser och statistikinsamling. Personuppgifterna kan komma att registreras som kundnummer. Vi behandlar alla personuppgifter med högsta försiktighet och garanterar att de endast kommer att användas internt. Undantaget är tredjepartslösningar, såsom Klarna, som behöver viss information för att kunna fullgöra sina åtaganden, inklusive betalning och leverans.

Eadl AB, med organisationsnummer 559392-7840, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Vi ansvarar för hur dina uppgifter behandlas när vi använder dem i företaget. Om du har några frågor angående vår hantering av dina personuppgifter eller om du vill utöva någon av dina rättigheter enligt personuppgiftslagen, vänligen kontakta oss på info@eadl.se

 

 • Cookies

På Eadl AB använder vi cookies för att anpassa och optimera våra tjänster, innehållet på vår webbplats, erbjudanden och annonser för att bättre matcha dina intressen. Vi använder också tjänster från tredje part, vilka ibland använder cookies, för att förbättra vår marknadsföring, analysera besöksstatistik och förbättra din upplevelse på vår webbplats. Exempel på tjänster vi använder är Google och Facebook för att förbättra vår marknadsföring och analysera besöksstatistik.

Som kund hos Eadl AB har du möjlighet att själv välja om du vill acceptera användandet av cookies eller inte. De flesta webbläsare är automatiskt inställda på att acceptera cookies. Genom inställningarna i din enhet/webbläsare kan du också radera cookies som redan finns lagrade. Om du väljer att inte acceptera användandet av cookies, kan du stänga av dessa via din webbläsares säkerhetsinställningar. Det kan dock leda till begränsad funktionalitet på vår webbplats.

 • Reservationer 

Eadl AB förbehåller sig rätten att ändra priser, text och bilder på vår hemsida utan föregående avisering. Vi försöker dock alltid att hålla vår hemsida så aktuell och korrekt som möjligt. Vi reserverar oss också för eventuella tryckfel, prisjusteringar och eventuella brister i information. Alla erbjudanden på vår hemsida är så långt lagret räcker. I händelse av en eventuellt felaktig specifikation, reserverar vi oss för att erbjuda en produkt med korrekt specifikation eller att annullera köpet.